Renovering af Købmandsgården er nu gået i gang.
Rul videre ned her på siden og læs om projektet

Klik her og følg renoveringsarbejdet i billeder

Klik her og læs om sognehusets indvielse

Klip fra kirkebladet juni 2015

Klip fra kirkebladet marts 2015

8. maj 2014

Nyt liv i Købmandsgården i Orte.

Butikslokalerne i Købmandsgården i Orte, skråt over for kirken, har længe været tømt for mel og gryn, sodavand og pibetobak - og hvad der nu ellers hører en købmandsbutik til.

Men nu kommer der nyt liv i lokalerne: der skal være sognehus for Orte sogn. På Orte Byvej 11.

Fra det kgl. Biblioteks billedsamling. Sylvest Jensen, luftfoto 1960

I stedet for at der bygges funklende nyt, skal Købmandsgården restaureres og ombygges både nænsomt og praktisk.
Sognet beholder på dén måde en karakteristisk og historisk bygning, som den modne generation husker i sin oprindelige brug, som butik - og sognet får et nyt samlingssted, som kan bruges til konfirmandundervisning, foredrag, litteraturaftener og frivilligt arbejde.

Menighedsrådet håber at kunne gå i gang med restaureringen snarest, så sognet snart kan få glæde af Købmandsgården i Orte.

Købmandsgården set fra kirken i maj 2014

Købmandsgården set fra Skalbjergvej i maj 2014

Oversigtsplan for bygningernes anvendelse

Åbent hus onsdag den 14. maj 2014

Foto: Flemming Andersen og Elise Damgaard Andersen (Søster)

Menighedsrådet inviterede til åbent hus for at vise bygningerne frem og fortælle om de foreliggende planer og fremtidige tanker for bygningernes anvendelse.

I midten købmand Mogens Damgaard Hansen

Arkitekt John Ville Rasmussen fortalte om projektet

Menighedsrådsformand Elsebeth Hovmand Buhl Nørgaard Hededam orienterede om menighedsrådets planer

Sognepræst Susanne Andersen talte om visioner for sognet

Fhv. købmand, nu kirkeværge Mogens Damgaard Hansen og menighedsrådets næstformand Anne Brauer-Christiansen

Stående fra venstre: Brian Brauer-Christiansen, Elsebeth Hovmand Buhl Nørgaard Hededam, Anne Brauer-Christiansen, Jens Peter Christiansen. Siddende: Benedikte Buhl

Elise Damgaard Andersen, datter af købmand Svend Aage Hansen, besigtiger lokalerne og bemærker det originale træloft, som nu er kommet til syne.